Mausteinen_suppilovahverohillo

Mausteinen
suppilovahverohillo

50 g kuivattuja suppilovahveroita
5 dl vettä
1–2 sipulia pilkottuna

liemi:
noin 2 dl vettä
1 dl balsamiviinietikkaa
1 laakerinlehti
5–7 neilikkaa
5–7 maustepippuria
vajaa tl suolaa
1 dl hillosokeria

Pane kuivatut sienet ja 5 dl vettä kattilaan.
Anna sienien pehmetä noin puoli tuntia
ennen muiden aineiden lisäämistä.
Kuumenna sienet kiehuviksi.
Lisää kattilaan hienonnetut sipulit, noin 2 dl vettä, etikka ja mausteet.
Keitä noin 30 minuuttia.
Lisää joukkoon hillosokeri, keitä 10 minuuttia ja purkita.
Voit tehdä hillon myös tuoreista sienistä kiehauttamalla
sienet mausteiden kanssa 20 minuuttia.

 Arja Hopsu-Neuvonen