FB_taustakuva_RSV1_www

Ravintoloiden sieniviikko  21-27.8.2017

Suomessa vietetään jo bliniviikkoja ja parsaviikkoja, mutta sieniviikot puuttuvat. Nyt on aika juhlistaa terveellistä, kotimaista lähiruokaa sieniviikkojen merkeissä!

Sieni-ihmiset ry kutsuu Suomen ravintolat ja heidän asiakkaansa osallistumaan sieniruokien vallankumoukseen. Suomen ensimmäinen valtakunnallinen sieniviikko järjestetään 21.–27.8.2017. Viikon aikana kampanjaan osallistuneiden ravintoloiden ruokalistoja tähdittävät ruokasienet. Tavoitteena on lisätä sienten ja erilaisten sienilajien tunnettuutta ja käyttöä sekä rohkaista ravintoloita löytämään uusia kiinnostavia tapoja valmistaa sieniherkkuja. Sieniviikkoon voivat osallistua kaikki ravintolat ja kahvilat tarjoamalla viikon aikana sieniruokia joko metsäsienistä tai viljellyistä sienistä.

Sieniviikkoihin osallistuvia ravintoloita tullaan esittelemään Sieniviikkojen Facebook- sivuilla sitä mukaan kun ravintolat ilmoittautuvat mukaan Sieniviikoille.

Varmista, että oma lempiravintolasi on mukana tarjoamassa sieniherkkuja ja kutsu ravintola mukaan kampanjaan! Ravintolat voivat ilmoittautua Sieniviikoille os. www.sienivallankumous.fi

Lisätietoja Sieniviikoista:
Sieni-ihmisten puheenjohtaja Petri Salmela
puh. 040 7444454, puheenjohtaja@sieni-ihmiset.fi
Sieniviikkojen tiedotus: Hanna-Mari Järvinen
puh. 044 329 0029, tiedotus@sieni-ihmiset.fi

Sieniviikot ovat osa Sieni-ihmiset ry:n toteuttamaa Sienivallankumous-kampanjaa. Vallankumouksen tarkoituksena ei ole vallata ruokapyramidin kärkeä, vaan laajentaa sienten monipuolista käyttöä. Tavoitteenamme on tuoda esille sienten upeaa makukirjoa ja sienten rajattomia mahdollisuuksia ruoanlaitossa ravintoloissa ja kotikeittiöissä.

Kampanja sai hienon lähdön 9.9.2016 Postin julkaiseman Ruokasieniä- postimerkkivihkon myötä. Seuraavaksi Sieni-ihmiset ry julkaisi Sienivallankumous – rakkaudella ruokasienistä -kirjan. Kääntökirjan toinen puoli on tieto- ja lifestylekirja ja toinen puoli keittokirja. Mukana on yli 30 kokeilemaan houkuttelevaa sienireseptiä tunnetuilta keittiömestareilta ja innokkailta kotikokeilta.

Elokuussa vuorossa olevien sieniviikkojen jälkeen järjestetään jo neljättä kertaa Sieni-ihmisten päivä 23.9 Kaapelitehtaalla. Suuren suosion saavuttanut Sieni-ihmisten päivä on tänä vuonna osa ensimmäistä Fungus Figura -tapahtumaa. Fungus Figura on kolmipäiväinen tapahtumakokonaisuus 21.-23.9. jossa 5 muotoilijaa ja taiteilijaa luo sienien inspiroimana design-näyttelyn ja elämyksellisen lounge- ja tapahtumatilan.